HUMAN MARGAREETA

[UA]
human margareeta je DJka, promotorka in producentka elektronske glasbe iz Kijeva. Je ustanoviteljica feminističnega elektronskega kolektiva CUTIECORE, ki se ukvarja z basovsko in eksperimentalno glasbo.

human margareeta je navdušena nad groovy ritmi in basi, zato je znana po svojih dinamičnih in raznolikih setih, v katerih združuje različne žanre; navdih pa črpa iz latinskih in afriških korenin ter vključuje mešanico elektra, tehna, geto housa in breakbeata.

Kot kulturna aktivistka je margareeta v Kijevu organizirala številne dogodke, posvečene sodobni umetnosti, zlomljenim ritmom in eksperimentalni glasbi. Njena strast do promocije underground glasbe jo je pripeljala do soustanovitve kolektiva GRVGRV, v katerem je aktivno sodelovala med letoma 2019 in 2021.

human margareeta še naprej širi prepričljive pripovedi na plesiščih in širše: s pretresanjem dobro priznanih klubov, kot so ∄ v Kijevu, Fabric v Londonu, Yu Yu v Mehiki, Oxi Club, Aeden in Trauma Bar v Berlinu, Mjut v Leipzigu, če omenimo le nekatere; in z medijsko dejavnostjo, namenjeno ozaveščanju o vojni v Ukrajini, in z novinarskim delom pri Resident Advisorju, kjer pokriva mesto Kijev.


human margareeta is a DJ, promoter, and electronic producer from Kyiv, Ukraine. She’s a founder of a feminist electronic collective, CUTIECORE, which is focused on bass and experimental music.

Being passionate about groovy rhythms and bass, human margareeta is known for her dynamic and diverse sets that blend a variety of genres, drawing inspiration from Latin and Afrikan roots and including a mix of electro, techno, ghetto house and breakbeat.

As a cultural activist, Margareeta has organized numerous events  dedicated to contemporary art, broken rhythms, and experimental music in Kyiv. Her passion for promoting underground music led her to co-found the GRVGRV collective, where she was actively involved from 2019 to 2021.

human margareeta has been continuing to spread compelling narratives on the dance floors and beyond. First, through shaking well-regarded clubs like ∄ in Kyiv, Fabric in London, Yu Yu in Mexico, Oxi Club, Aeden and Trauma Bar in Berlin, Mjut in Leipzig, to name a few. And, secondly, through media activity aimed at building awareness about russia’s war in Ukraine and journalism practice as a Kyiv city manager at Resident Advisor.